Салат з огірків по-королівськи: консервуємо на зиму

Салат з огірків по-королівськи

Рецепт салату з огірками по-королівський

Наприкінці липня-серпня огірки так і просяться в банку. Якщо у вас є бажання урізноманітнити своє зимове харчування, пропонуємо зробити салат з огірків по-королівськи. Він смачний і не вимагає великих зусиль для приготування.

Салат з огірків по-королівськи

Доведено, що регулярне вживання в їжу огірків швидко відновлює сили після різних стресів. Це єдиний з овочів, плоди якого ми їмо в зеленому вигляді, недозрілому.

Консервовані огірочки дуже гарно смакують наприкінці осені, взимку, навесні, коли свіжі огірки продаються, але ще не мають справжнього смаку. Салат з огірків по-королівськи – справжній вибух смаку. Така консервація підходить до будь-якого гарніру. Її можна смакувати й просто з баночки зі свіжими хлібом.

Інгредієнти для салату з огірків на зиму

Щоб приготувати смачний і гарний на вигляд салатик, потрібні огірки, морква, цибуля, солодкий перець, гострий перець, часник, сіль, цукор, оцет, олія.

  • 4 кг огірків;
  • 1 кг цибулі;
  • 1 кг солодкого перцю;
  • 800 г моркви;
  • 2 стручки гострого перцю;
  • 1 головка часнику.

Маринад для огірків

  • 3 столові ложки солі;
  • 200 г олії;
  • 200 г оцту;
  • 200 г цукру.

Приготування салату з огірків на зиму

Огірки перебрати, якщо є пошкоджені – відкласти. Добре помити. Намочити в холодній воді на пів години-годину. Кожен огірочок потрібно розрізати на чотири частинки.

Цибулю почистити, помити, порізати півкільцями. Солодкий перець помити, почистити і порізати соломкою. Моркву помити, почистити, натерти на тертці для корейської моркви. Два стручки гострого перцю порізати дрібними кубиками.

Підготувати маринад: сіль, цукор, олія, оцет.

Більше рецептів та порад читайте в нашій телеграм-спільноті!

Усі овочі разом вимішати у великій мисці й залишити на три години. Їх потрібно перемішувати кожні тридцять хвилин. Підготувати 0,5 л банки. Кожну баночку наповнити салатом, рівномірно розподіливши маринад з овочів. Салат потрібно стерилізувати протягом 30 хвилин.

За цим рецептом виходить тринадцять півлітрових баночок салату.

Користь огірків

Огірок – найдієтичніший з усіх дієтичних продуктів. Він на 95-98 відсотків складається з води, отже, містить мінімум калорій. Але і відсотки, що залишилися, недаремні – огірок є джерелом цінних лужних солей, які здатні уповільнювати процеси старіння і утворення каменів в нирках і печінці. За це огірок називають санітаром організму.

У огірках містяться корисні і легкозасвоювані сполуки йоду: учені вважають, що регулярне вживання огірків в їжу покращує роботу щитоподібної залози, серця і судин. Огірки містять багато клітковини, тому відмінно покращують роботу кишківника, а також очищають від зайвого холестерину стінки судин. Огірок містить цукор, білок, вітаміни В1 і В2, вітамін С, каротин, хлорофіл, фолієву кислоту, калій, фосфор, залізо, натрій, магній, хлор, марганець, цинк, мідь, хром і навіть срібло.

Завдяки великому вмісту калію огірки відмінно «ганяють» зайву рідину, знімають набряки, знижують артеріальний тиск, мають легкий послаблюючий ефект. Сік огірка попереджає перехід вуглеводів в жири і зупиняє відкладення солей. Завдяки низькій калорійності, огірок використовується в різноманітних дієтах для схуднення.

Читайте більше смачних рецептів:

Опублікував(ла)Лариса Іванівна
Попередній запис
Кабачки як шашлик на зиму: овочі з пікантним смаком
Наступний запис
Як приготувати домашній квас: надзвичайно простий рецепт
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *