Як приготувати домашній квас: надзвичайно простий рецепт

Як приготувати домашній квас, квас вдома, квас в домашніх умовах

Домашній квас рецепт

У спеку квас допомагає втамовувати спрагу. Щоб не бігти у магазин, а мати прохолоджувальний напій під рукою, можна приготувати його вдома. Як приготувати домашній квас? Рецептів виготовлення квасу в домашніх умовах є чимало. Пропонуємо вам перевірений і нескладний.

Як приготувати домашній квас

Квас – безалкогольний напій, отриманий способом «живого бродіння. Це найдавніший і найпоширеніший літній напій. Часто під назвою «квас» містяться напої «лимонадної» технології, тобто напої, що виготовлені з використанням барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів.

Домашній квас виходить і безпечнішим, і дешевшим. Улітку особливо хочеться його приготувати. Він дуже смачний. Навіть кращий, ніж магазинний.

При його приготуванні потрібно чітко дотримуватися рецепту, щоб напій вдався.

Інгредієнти для приготування квасу вдома

Щоб зробити смачний квас, нам знадобляться вода, цукор, лимонна кислота, цикорій або напій «Ранок», сухі дріжджі.

  • 5 літрів води;
  • 350 г цукру;
  • чайна ложка лимонної кислоти;
  • 2 з лишком столові ложки цикорію або напою «Ранок»;
  • 1, 5 чайної ложки сухих дріжджів.

Приготування квасу

Насамперед потрібно вибрати каструлю, що має не менше шести літрів, а краще ще більша. Далі налити і закип’ятити 5 літрів води. Коли вода закипить, зняти з плити і відразу додати 350 грам цукру, чайну ложку лимонної кислоти, а також дві з лишком столові ложки цикорію або напою «Ранок».

Добре перемішуємо всі інгредієнти. Утворена суміш відразу почне пінитися, заварюється напій.

Важливий момент – суміш повинна вистигнути до кімнатної температури (має бути менше тридцяти градусів). Це важливо, бо якщо вода буде гарячою, то не спрацюють дріжджі.

Усі найновіші матеріали читайте в нашій ГРУПІ-ФЕЙСБУК. Найкраща підтримка – ваша підписка.

До охолодженої суміші додаємо сухі дріжджі й ретельно перемішуємо. Після цього квас має стояти чотири години при кімнатній температурі. Має з’явитися трішки пінки зверху.

Готуємо пластикові пляшки й розливаємо в них квас, не доливаючи до верху приблизно п’ять-сім сантиметрів. Пляшки добре закручуємо. Ставимо на ніч у холодильник. До ранку квас настоїться і його можна пити. Для першого разу добре робити квас із п’яти літрів води. Спробувавши його, ви зможете в наступній порції збільшити обсяг, адже це найкращий напій для літа!

Читайте більше смачних рецептів:

Опублікував(ла)Лариса Іванівна
Попередній запис
Салат з огірків по-королівськи: консервуємо на зиму
Наступний запис
Плавлений сир з печерицями за 15 хвилин
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *