Плавлений сир з печерицями за 15 хвилин

Плавлений сир з печерицями за 15 хвилин

Що можна приготувати з печериць та плавленого сиру

Смакувати плавленим сиром, який гарно розмащується на свіженькому хлібі – справжнє задоволення, яке можна зробити самостійно. Пропонований рецепт дає можливість приготувати пастоподібний плавлений сир з печерицями за 15 хвилин.

Плавлений сир з печерицями за 15 хвилин

Плавлений сир – популярний молочний продукт, який готується за особливою технологією при високій температурі. Смак пастоподібного сиру можна змінювати завдяки додаванню різних продуктів – зелені, грибів, шматочків вареного чи копченого м’яса та овочів.

Із ним смачні грінки, канапки, лаваш, млинці.

Інгредієнти для приготування плавленого сиру з печерицями

Плавлений сир не потребує якихось особливих продуктів, багато часу та вмінь. Для приготування вершкового сиру достатньо мати сир, масло, яйце, сіль, соду, спеції. А для того, щоб перетворити його на делікатес, можна використати додаткові складники (кріп, петрушку, гриби, м’ясо, овочі).

Інгредієнти для приготування вершкового плавленого сиру:

  • 500 г 9% кисломолочного або домашнього сиру;
  • 100 г масла кімнатної температури (або 3 столові ложки жирної сметани);
  • 2 яйця;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • спеції.

Приготування страви з плавленого сиру

Щоб приготувати плавлений сир з печерицями, зеленню, беконом за 15 хвилин, насамперед потрібно зробити класичний вершковий пастоподібний сир.

Сир не обов’язково має бути домашнім із базару. Підходить і магазинний сир, але з жирністю не менше дев’яти відсотків. Сир, масло кімнатної температури, яйця, сіль, соду з’єднуємо в каструлі. Усі інгредієнти потрібно збити блендером до однорідності – щоб не було крупинок.

Після цього кладемо каструлю на водяну баню. Суміш треба постійно перемішувати, доки сир розплавиться. Орієнтовно на це потрібно до десяти хвилин. Важливо вчасно забрати розплавлений сир з вогню, бо, якщо задовго його варити, то втратить здатність намазуватися.

Вершковий сир готовий.

Усі найновіші матеріали читайте в нашій ГРУПІ-ФЕЙСБУК. Найкраща підтримка – ваша підписка.

Щоб урізноманітнити його смак, можна наприкінці приготування додати смачні інгредієнти. Наприклад, п’ять печеричок, які потрібно нарізати кубиками, підсмажити на олії, щоб не було рідини, посолити й додати до сиру.

Можна зробити сир із зеленню, щедро додавши нарізаний кріп і петрушку.

Надати копченого смаку легко за допомогою бекону чи шинки, які потрібно нарізати кубиками.

Готовому сиру дайте охолонути і перекладіть у харчовий контейнер чи зручну баночку. Щоб сир зберігав свіжий вигляд, краще накрити його плівкою. У холодильнику маса трішки загусне, й готово – сир можна їсти.

Читайте більше смачних рецептів:

Опублікував(ла)Лариса Іванівна
Попередній запис
Як приготувати домашній квас: надзвичайно простий рецепт
Наступний запис
Мариновані огірки з помідорами: смачне асорті на зиму
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *