Кабачки як шашлик на зиму: овочі з пікантним смаком

Кабачки як шашлик на зиму

Рецепт кабачків, які смакують як шашлик

Хто хоче законсервувати на зиму дуже смачні кабачки як шашлик на зиму – вам якнайкраще підійде цей рецепт від Лілії Цвіт. Кабачки виходять не тільки смачні, але й дивують незвичним для цього овоча пікантним смаком.

Кабачки як шашлики на зиму

Коли ви приготуєте таку консервацію, можливо, відразу й з’їсте цю ароматну закуску. Тому пробуйте, робіть подвійну порцію. Смак вас не розчарує. Єдиний мінус цієї закуски – багато часу займає процес обсмаження кабачків. Але результат вартий витраченого часу. Попрацюєте влітку – отримаєте чудову пряну, ароматну закуску, яка смакує до мʼяса, гарніру чи як окрема страва. Такі кабачки будуть доречними і на святковому столі.

Інгредієнти для консервації кабачків

Кабачки як шашлики не потребують великої кількості інгредієнтів. Для їх приготування необхідні кабачки, цибуля, часник, олія, приправа до шашлику, мелений перець, сіль, цукор і оцет. От і весь набір продуктів.

  • 2 кг кабачків;
  • 3 цибулини;
  • 1 головка часнику;
  • 50 мл олії;
  • 30 г приправити до шашлику;
  • 1 чайна ложка меленого перцю;
  • 1 столова ложка солі;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 50 мл оцту.

Готуємо кабачки як шашлик на зиму

Для консервації потрібно вибрати молоді кабачки. Треба дивитися, щоб серединка була без великих насінин і не м’якою. Помити, почистити, нарізати тоненькими кружечками, товщина яких не має перевищувати два-три міліметри.

До підготовлених кабачків додаємо олію і ретельно перемішуємо.

Більше рецептів та порад читайте в нашій телеграм-спільноті!

На розігріту пательню викладаємо кружечки кабачків в олії та підсмажуємо з обох боків до золотистого кольору. Далі нарізаємо цибулю тонкими півкільцями. Часник потрібно натерти на дрібній тертці або просто подрібнити ножем.

Наступний крок – до підсмажених кабачків додаємо порізану цибулю і часник. Додаємо сіль, цукор, мелений перець, приправу до шашлику та оцет.

Для того, щоб цибуля пустила сік, притискаємо її руками разом із спеціями. Ретельно вимішуємо усе разом. Підготовлені кабачки потрібно поставити під прес і залишити мінімум на сім годин або на ніч. Коли мине сім годин, то кабачки гарно виділять сік. Його потрібно додати в банки.

Стерилізуємо банки, наповнюємо кабачками. Стерилізуємо 15 хвилин і герметично закручуємо. Перевертаємо і залишаємо до повного вистигання. Вихід – 4 банки по 0,5 л.

Читайте більше смачних рецептів:

Опублікував(ла)Лариса Іванівна
Попередній запис
Котлети зі щуки: рецепт приготування риби
Наступний запис
Салат з огірків по-королівськи: консервуємо на зиму
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *