Смачний кекс рецепт на маргарині або маслі

Смачний кекс рецепт

Приготування кексів в домашніх умовах

Поєднання швидко, легко, доступно – це про кекс. Цей смаколик підійде саме для тих, хто не має багато часу на процес приготування солодощів. Захотілося чогось смачненького і солоденького – всі продукти змішали, переклали у форму і в духовку. Смачний кекс рецепт на маргарині або маслі.

Смачний кекс рецепт

Апетитний десерт можна приготувати за різними рецептами. Їх об’єднує те, що не потребують якихось особливих вмінь і знань. Та й результат отримуємо швидко. Які бувають кекси? Сирні, шоколадні, на кефірі, на молоці, банановий, лимонний, ванільний… Цей перелік можна продовжувати. Ми обрали для вас простий у приготуванні солоденький кекс із родзинками.

Інгредієнти для приготування кексу з родзинками

Щоб спекти кекс, необхідні такі продукти: масло або маргарин, цукор, ванільний цукор, яйця, борошно, розпушувач, родзинки.

  • 200 г масла або маргарину;
  • 150 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 300 г борошна;
  • 10 г розпушувача;
  • 100 г родзинок.

Рецепт приготування смачного кексу

Насамперед потрібно добре промити і запарити родзинки, а після цього підсушити їх за допомогою паперової серветки, щоб не було вологи.

Масло або маргарин кімнатної температури збиваємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо яйця (по одному) і продовжуємо збивати. Коли ці інгредієнти добре збиті, додаємо борошно та розпушувач і розмішуємо. В однорідну масу викладаємо родзинки і знову перемішуємо. Тісто має бути як густа сметана.

Готуємо форму для кекса або силіконові формочки (порційні).

Усі найновіші матеріали читайте в нашій Кулінарній Групі

Пам’ятайте, що саме якість форми полегшує процес випікання та дає можливість отримати не лише смачні, а й естетично привабливі кекси.

Найпоширенішими є форми з рельєфними стінками та характерним звуженням до дна. Але можна випікати один великий кекс у звичайній прямокутній, квадратній або круглій формі, а потім розрізати виріб на частини.

Форму змащуємо маслом і притрушуємо борошном, виливаємо тісто.

Випікати кекс при температурі 170-180 градусів протягом 1 години 30 хвилин. Коли спечеться, кекс не витягати з духовки. Нехай побуде у виключеній духовці ще пів години.

Зверху притрусити цукор-пудрою. Виглядає апетитно. Можна запарювати свіжий чай і розрізати смачний кекс, щоб почастувати рідних.

Читайте більше смачних рецептів:

Опублікував(ла)Лариса Іванівна
Попередній запис
Зрази з грибами: ситна страва з картоплі
Наступний запис
Рецепт голубців, які сподобаються всім
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *