Як маринувати шашлик, щоб був м’який

Як маринувати шашлик щоб був м'який

Рецептів маринаду м’яса на шашлик існує надзвичайно багато. Але як маринувати шашлик, щоб був м’який. Розповідаємо рецепт, який зробить свинячий шашлик ідеальний. Так, цей маринад найкраще підходить для свинини.

Вибираємо м’ясо на шашлик

Обирайте свинячу шию. Для шашлику підходить найкраще. Уважно оглядайте шматки м’яса під час покупки, адже свинина повинна бути свіжа. Часто недобросовісні продавці “впарюють” залежане м’ясо.

Шия повинна мати рожевий колір, пружну структуру (відпружинювати при натисканні) та приємний аромат. На поганому м’ясі при натисканні залишиться вм’ятина. Якщо колір свинини вишневий або темно-червоний, то це означає, що тварина стара і шашлик буде жорсткий.

Як маринувати шашлик, щоб був м’який

Для приготування 2 кілограмів шиї нам знадобиться вода, цибуля, оцет, цукор, сіль, лавровий листок, олія та чорний перець. Далі точні пропорції:

  • 2 кг шиї свинини;
  • 400 мл води;
  • 3 цибулини;
  • 2 ч. л. оцту;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 2 ч. л. солі;
  • 3 лаврових листка;
  • 30 мл олії;
  • 10 горошин чорного перцю.

Нарізаємо свинину на шматки довільного розміру. Краще маринувати свіже, незаморожене м’ясо.

Кладемо цукор, сіль в каструлю. Вливаємо теплу воду й оцет та перемішуємо до розчинення. Розчин повинен мати приємну кислинку (легку).

Не переборщіть з оцтом, адже він роз’їдає волокна свинини і в кінцевому результаті можна отримати твердий шашлик.

Усі найновіші матеріали читайте в нашій ГРУПІ-ФЕЙСБУК. Найкраща підтримка – ваша підписка.

В окремий посуд нарізаємо кільцями цибулю. Солимо та чавимо руками, щоб впустила сік. Після цього перекладаємо до каструлі й перемішуємо. Маринад готовий. Можете спробувати на смак. Якщо вийшов гострий, то долийте ще води. Перекладаємо м’ясо в маринад та накриваємо кришкою. Ще краще перемотати каструлю харчовою плівкою, щоб свинина не мала сторонніх ароматів. Маринуємо мінімум 6 годин або ж залишаємо в холодильнику на ніч.

Смажимо на вугіллі та насолоджуємося неймовірним смаком та ароматом. Зберігайте рецепт та обов’язково приготуйте. Тепер ви знаєте, як маринувати шашлик, щоб був м’який.

Читайте більше смачних рецептів:

Опублікував(ла)Лариса Іванівна
Попередній запис
Бограч рецепт в казані
Наступний запис
М’ясо по французьки без майонезу: покращений рецепт
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *