Салат з баклажанів і курки: швидка та смачна страва

Салат з баклажанів і курки

Готуємо салат з курки і баклажанів

Улітку найбільше смакують салати, складовими яких є овочі, що достигають саме у найтепліший період року. Урізноманітнить ваше щоденне та й святкове меню салат з баклажанів і курки.

Салат з баклажанів і курки

Це швидкий і смачний салатик, який ще й дуже поживний. У ньому – баланс смаків овочів, курятини та спецій. Крім того, такий салатик ще й естетично виглядає. Для його приготування потрібні баклажани, болгарський перець, куряче філе, синя цибулина, винний оцет, кінза, хмелі-сунелі, часник, оливкова олія, бальзамічний соус, горіхи.

Користь баклажана

Головний герой цього салату – баклажан, який вважається овочем довголіття, оскільки містить вітаміни групи В, Р, С, А, клітковину, пектин, білки, жири, органічні кислоти, кальцій, магній, залізо, цинк, фосфор, мідь.

Увага! У 100 грамах – усього 24 калорії. Фолієва кислота, що міститься в овочі, допомагає вивести воду з організму, а це знижує вагу.

При вживанні баклажанів в організмі нормалізується рівень холестерину в крові, підвищується гемоглобін, покращується робота серцево-судинної, нервової систем, очищення кишківника, профілактика простудних захворювань.

Інгредієнти для салату з баклажанів

  • 2 середніх баклажана;
  • 2 маленьких або 1 великий болгарських перці;
  • 300 г курячого філе;
  • синя цибулина;
  • винний оцет для маринаду;
  • кінза, хмелі-сунелі;
  • 3 зубці часнику;
  • 2-3 столові ложки оливкової олії;
  • 2 столові ложки бальзамічного соусу;
  • горіхи – для прикраси.

Приготування салату з курки та баклажанів

Готуємо овочі для салату. Баклажани, перці миємо, робимо в них невеликі надрізи і запікаємо в духовці протягом 30-40 хвилин при температурі 190 градусів.

Поки овочі запікаються, займаємося філе. Його потрібно зварити, додавши у воду лавровий листок і горошки пахучого перцю. Коли філе вже вариться, час нарізати кільцями цибулю й замаринувати її у винному оцті протягом 30 хвилин.

Більше рецептів та порад читайте в нашій телеграм-спільноті!

Якщо перці та баклажани спеклися, потрібно, щоб вони вистигнули, а тоді можемо знімати з них шкірку. Це зробити дуже просто.

Почищені овочі нарізаємо соломкою. Готове філе також нарізаємо соломкою або розділяємо на волокна вручну. Овочі, м’ясо перемішуємо. Додаємо мариновану цибулю, нарізану кінзу, хмелі-сунелі, потертий часник. Заправляємо оливковою олією, бальзамічним соусом, солимо та перчимо за смаком.

Салат з баклажанів і куркою потрібно перемішати, а зверху посипати подрібненими горіхами.

Читайте більше смачних рецептів:

Опублікував(ла)Лариса Іванівна
Попередній запис
Мариновані огірки з помідорами: смачне асорті на зиму
Наступний запис
Ніжинський салат: найкращий рецепт приготування
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *