Рецепт салат «Мімоза» з простих складників

Рецепт салат «Мімоза»

Готуємо салат “Мімоза” за смачним рецептом

Рецепт салат «Мімоза» – один із найпоширеніших салатів, який особливо актуальний в осінньо-зимовий період. Прості складники, що потрібні для «Мімози» і швидкість приготування цієї страви робить її ще бажанішою на щоденному та святковому столі.

Рецепт салат «Мімоза»

Таємниця смачного салату «Мімоза» в смачній рибі з консерви та акуратності «створення» майонезної сітки на кожному шарі салату. Ось тут треба не перестаратися, адже правило «Чим більше майонезу, тим краще» для цього салату точно не діє. Він має бути ніжним і естетичним та акуратним на вигляд. Найкраще – приготувати майонез власноруч або збагатити його смак і вигляд. Отож до справи.

Інгредієнти для салату «Мімоза»

«Мімоза» – це багатошаровий салат. Набір продуктів для «Мімози» простий – це яйця, твердий сир, рибна консерва в олії, морква, масло, цибуля, зелена цибуля, майонез.

  • 5 яєць;
  • 100 г твердого сиру;
  • 100 г моркви;
  • 100 г масла;
  • баночка рибної консерви в олії;
  • велика цибулина;
  • зелена цибуля;
  • майонез.

Приготування салату на основі рибної консерви

Основний інгредієнт цього салату – рибна консерва в олії. Можна використати сардини в олії, сайру, тунець тощо. Звичайно, свіжа чи копчена риба також смачна, але для цього салату вона не підходить.

Отож, радимо купити для «Мімози» ту баночку риби в олії, яку найбільше любите.

Усі найновіші матеріали читайте в нашій ГРУПІ-ФЕЙСБУК. Найкраща підтримка – ваша підписка.

Беремо салатницю з невисокими бортиками або кулінарне кільце. Рибу мнемо виделкою і викладаємо на дно салатниці чи кільця. Зверху – шар нарізаної кубиками цибулі. Далі – тремо білок із п’яти варених яєць. Потім – шар натертого твердого сиру. На нього – потерти тверде масло. Наступний шар – натерта на дрібній тертці відварена морква. А на неї – потерті варені жовтки.

Кожний шар змащуємо майонезом – його потрібно накладати у вигляді сіточки.

Останній шар – це мають бути варені потерті жовтки. Салат можна прикрасити зеленою цибулькою. Готову «Мімозу» потрібно поставити в холодильник на пів години – годину, щоб він пропитався.

Читайте більше смачних рецептів:

Опублікував(ла)Лариса Іванівна
Попередній запис
Печінковий торт рецепт: просте приготування смачної страви
Наступний запис
Домашній майонез рецепт: смачний, густий та без хімії
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *